Smaka:dryck - Norrbottens smakfestival

I höst bjuds Lulebor och tillresta besökare på smakupplevelser utöver det vanliga när Luleå Energi Arena arrangerar smakfestival för första gången. Love at work fick uppdraget att fram konceptet.

Arenabolaget har som del i sitt uppdrag att nå ut till fler arenabesökare än de som gästar sportvenemangen i Luleå Energi Arena. Våra uppdragsgivare Niklas Österberg (VD på Arenabolaget) och Jonas Engström (styrelseledamot) tyckte att det saknades en matfestival i Luleå och gav Love at work uppdraget att skapa ett koncept med tillhörande grafisk form och namnstrategi som kan leva över tid och utvecklas efter hand. Foodies som vi är så hurrade vi över förtroendet.

Lösningen blev SMAKA - en folklig mötesplats för alla som gillar mat och dryck. En ordentlig smakfestival med andra ord. Ett lekfullt men stilrent manér där innehåll i profil i form av färger och illustrationer kan växla över tid - precis som namnet. Smaka:dryck blir först ut, och tanken är att festivalkonceptet utvecklas successivt för att kunna inrymma även mat eller fokuseras mot smalare gastronomiska smakäventyr. Vem vet vad som dyker upp nästa gång - Smaka:lokalt eller kanske Smaka:choklad. Mmmm....

Läs mer på smakainorr.se