Maker-fredag med LittleBits

A video posted by LOVEATWORK (@loveatwork) on

Fick ett par minuter över i eftermiddag för att testa våra nyinköpta LittleBits, ett enkelt sätt att bygga prototyper och testa koncept för Internet of Things. Det blev en lunch-slumpare som med hjälp av en knapptryckning slumpar fram en restaurang och sen styr ett servo som pekar ut vald restaurang på "tavlan". Ett roligt experiment som fungerar förvånansvärt bra, byggt på standard-tjänsterna IFTTT som hanterar kommunikationen mellan enheten och "datan", och Parse.com som används för datalagring. 

LittleBits är ett enkelt sätt att prototypa IoT-tjänster och produkter.

LittleBits är ett enkelt sätt att prototypa IoT-tjänster och produkter.

Totalt inklusive idé så tog det ca 2 timmar från konceptskiss till "färdig" prototyp. Nästa steg kanske är att addera viktning för hur nyttig lunch man vill ha, eller kanske välja restaurang beroende på vilken dag i veckan det är, på fredagar kanske man vill äta lite "finare". En sak som definitivt behövs är en finare display.

Prototypskiss för hur de olika delarna ska kommunicera med varandra! 

Prototypskiss för hur de olika delarna ska kommunicera med varandra!