Innan stormen...

09:56 lokal tid: Sitter i köket på det hyrda huset långt uppe på South Congress, SoCo, Austins hipster-kvarter där barer, tex-mexrestauranger, restauranger och cafeér kläms in mellan bostadshus, skolor och kyrkor. Och i gatukorsningarna står foodtrucks som serverar allt från bagels till frosen yoghurt.

Förväntningarna på årets SxSW är höga, det här är tredje året som jag och mina kollegor åker över Atlanten för att hämta inspiration och möta nya ideér. Tittar i programmet och drabbas genast av FOMO (Fear of missing out), men kommer sen ihåg erfarenheterna från tidigare år – go with the flow – enda sättet att hantera det enorma utbudet av föreläsningar och workshops som erbjuds. Gör ett val och stå för det, var med i diskussionen och njut av att få lyssna på några av världens smartaste människor.

En annan sak som man måste älska med denna stad mitt i Texas är maten, doften av BBQ och TexMex ligger tät över SoCo och frukosttacos lockar på väg in till downtown. I år har dessutom arrangörerna bestämt att sätta mat i fokus och ge den ett eget konferens-track: SouthBites, som känns väldigt spännande. Mer om detta senare.

Nu är det dags att hoppa upp på cykeln och rulla nedför backen mot The Hyatt Regency och lyssna på första föreläsningen: Neuroplasticity and Tech, Why Brands have to change.

Frukost: Magnolia Café South, 24-timmarsdiner

Frukost: Magnolia Café South, 24-timmarsdiner

Lunch: Frank – Frank-tastic artisan hotdogs

Lunch: Frank – Frank-tastic artisan hotdogs

Middag: Guero’s – Tacos och Margaritas av högsta klass.

Middag: Guero’s – Tacos och Margaritas av högsta klass.