Det här med beteende

Efter första intensiva dagen på Sxsw Interactive samlas ett stort gäng svenskar från Luleå i norr till Malmö i söder på The Grackle på 1700 6th Street för att skölja ner intrycken med en kall öl och lite schysst food truck-käk. Tack FEW som bjöd hela gänget, kändes som minst 100 pers! Generöst!

Det här med att nätverka med svenska kollegor på andra sidan Atlanten kan ju låta som att…gå över ån efter vatten. Men faktum är att detta vore i princip omöjligt att åstadkomma på hemmaplan. Det blir ett gäng nya möten, grymma samtal, tokiga idéer och intressanta insikter. Ja, för här i Austin vågar men dela med sig. Dessutom är vi alla överfulla av nya inputs efter dagens föreläsningar och alla galna, kul grejer som hela tiden sköljer över oss.

Själv var jag uppfylld av Daniel Pinks storartade föreläsning ”Fear, Shame, Empathy & other ways to change behavior”. Han kokade ner sitt budskap till 7 metoder att använda i kommunikation för att uppnå beteendeförändring:
1. Använd rädsla på rätt sätt (iii, blir lite rädd av denna metod. Ska börja med att testa hemma, på kidsen…)
2. Använd frågor för att ändra beteende
3. Sociala bevis: ”andra har gör såhär”
4. Rim och repetition
5. Peer review – bli ”dömd” av dina gelikar
6. Sätt ett ansikte på budskapet, personifiera
7. Testa, prova, våga

Nu börjar dag 2 och schemat är fulltecknat. Dagens stora mission är att försöka bli räddad av en gullig St Bernard som rycker ut med en Mophie-laddare när telefonen dör. Bara att tweeta en screenshot av sitt döende batteri till @mophie och #mophierescue och invänt undsättning. Alltså: älska hundtricket! (Det borde läggas till som punkt 1 på Pink’s lista här ovanför.)

Bild lånad av @mophie (Instagram)

Bild lånad av @mophie (Instagram)


Vi höres!