Shit Yeah!

Vi kickar igång dag 2 med en favorit från förra årets upplaga av Sxsw: Michael Nieling från Ocupop, en liten byrå som jobbar med stora varumärken och har kontor bland annat på Hawaii och i Aspen.

Saker som händer i Austin: Helt plötsligt springer man på favoritföreläsaren på ett cocktail-party och hänger i ett par timmar.

Det var titeln som lockade oss då: ”How to say fuck NO and still have them love you”. Sjukt kul och inspirerande att lyssna på, lämnade Michael ett stark intryck och budskapet ”våga vara experter och stå upp för er kompetens, våga säg nej”. Vi har testat konceptet under året och yes, det funkar! I år han alltså tillbaka igen, med ”Screw Fuck No, Say Shit Yeah”. Alltså, vilken estradör! Generöst delade han med sig av en massa sköna, personliga berättelser och tips. Och han uppmanar oss att följa hans sxsw-regler: gå på parties, skippa sessions, häng med nya människor och träffa gamla kompisar.

Vi börjar med det direkt och stökar om i vårt program. Istället för det planerade kastar vi oss ut i det oplanerade. Och snubblar över grymma sessions: om hur mat, dryck och restauranger är med och utvecklar stadsplanering (nya idéer föds för pågående projekt), om nya sätt för museer (MoMa och PS1 i NYC bland annat) att nå nya, målgrupper genom att integrera besökarna i utställningarna – som blir en upplevelse som lever både irl och online. Det handlar om att engagera och aktivera. Att vara relevant och intressant. Att våga utmana, prova och säga ja. Mer idéer för pågående kunduppdrag!

Dagens sista ”session” blir en craft cocktail-hour på The Driskill (älska det fantastiska hotellet) hostad av Kitchen-aid. Vi sippar grymma drinkar och minglar under kristallkronorna när vi snubblar över Michael Nieling från morgonens föreläsning och hans kompis Anne, som vi hänger med några timmar. Och det knyter ihop dagen på ett så grymt sätt: säg shit yeah och nya grejer kommer hända. Särskilt här på Sxsw i Austin