SxSWi Dag 4: We

481275_10151352980288549_662056642_n Sista dagen, sista morgonen. Vi hade bestämt att vi skulle åka till till The Long Center for Performing Arts på morgonen. Efter den obligatoriska frukosttacon så lyssnade vi på en väldigt intressant diskussion med  ett gäng med internetkändisar: Shawn Fanning (Napstergrundare nr 1), Sean Parker (Napstergrundare nr 2) & John Perry Barlow (EFF). Det visade sig att de var där för att promota en ny film, "Downloaded: The digital revolution". Diskussionen handlade till stor del om copyright och om hur film- och musikbranschen inte riktigt förstår problemet: att allt handlar om bekvämlighet. När det är enklare att köpa en film eller en låt än att ladda hem den olagligt så kommer folk att betala - en tes som vi också tror på!

IMG_0592

En annan insikt som vi fått under vår vecka i Texas är att man lär sig lika mycket av att promenera runt i stan som man gör på föreläsningarna, så dagen spenderades till stor del med att uppleva Austin, en fantastisk "liten" stad med väldigt mycket att erbjuda. Austin har ca 900 000 invånare, så en relativt liten stad, vilket man också känner. Det mesta är inom gångavstånd och det är lätt att få koll på hur staden fungerar. I alla fall på ytan.

IMG_0600

Ikväll var också kvällen som Love at Work tillsammans med Earth People stod som värdar för The Official Swedish Delegation Meetup på Ruby's BBQ. Vi var lite osäkra om någon överhuvudtaget skulle dyka upp - ett problem som visade sig helt sakna grund. Sista kvällen i Austin blev en synnerligen trevlig sammankomst med ca 40 pers från olika företag från Luleå i norr til Malmö i söder: och såklart massa god mat och många bra diskussioner. Vi träffade bland annat Memoto, ett svenskt företag med Luleåanknytning som under veckan pitchat sin idé för ett flertal riskkapitalister - av ca 500 startups som deltog i pitchtävlingen så kom Memoto topp 3! Heja Sverige! De har dessutom fått stor uppmärksamhet i amerikansk press.

IMG_4537

Peder och gänget på Earth People har besökt SxSW flera gånger tidigare och känner till hur allt fungerar, kvällen slutade med ett besök på Spiderhouse, en "inofficiell" arena för SxSW Music. Spiderhouse är en kombination av karnival, festival, house-party och rockklubb - ytterligare ett helt fantastiskt ställe.

IMG_4507

IMG_4528

IMG_4506