SxSWi Dag 3: Downtime och norrlandsmöten

IMG_0574 Dag tre i Austin, för första gången så tittade solen fram. Vi vaknade till blå himmel och ökentemperatur (kallt!). Vi hade bestämt att idag skulle bli en lite lugnare dag. Föreläsningarna på förmiddagen kändes inte superintressanta och våra huvuden behövde vila lite (och vi behövde jobba lite). Vår käre vän Teddy hämtade upp oss vid lunchtid och skjutsade oss till Austin Convention Centre. Där lyssnade vi på Julie Uhrman (Ouya), en måttligt intressant diskussion som skapat lite kontrovers och missnöje bland publiken. Under dagen så steg temperaturen till inte alls otrevliga +22 grader, vi tog en promenad över floden till Hyatt Regency, där vi lyssnade på en roundtable med titeln "Creative clusters: Fostering creative environments" med Gordon Walton & Richard Vogel, erfarna spelutvecklare som gav en historisk återblick på Austins kreativa kluster. De betonade speciellt vikten av att bygga ett komplett ekosystem, ett system där man tillåter alla att ta plats med utgångspunkt i Richard Floridas tes om de tre T:na - Teknik, Tolerans, Talang.

IMG_0568

 

(i kö, ett återkommande tema. Notera också för oss helt okända Dave som photobombade oss, vi blev goda vänner pga det!)

IMG_0573

 

Kvällspasset handlade väldigt mycket om norrland, vi mötte upp med kollegor från North Kingdom, Robert Lindström, Roger Stighäll och Alfredo Aponte som också var i Austin för jobb och inspiration, de berättade bland annat om deras pågående projekt att öppna ett kontor i Los Angeles. Över en fantastisk sushimiddag så diskuterade vi hur Svenska företag ska kunna ta mer plats här i Austin nästa år. Sverige är den nation som är mest välrepresenterad på SxSW (såklart förutom USA), men man ser väldigt lite av vår kreativa nation i programmet.

IMG_0583

En liten förrätt på Cork & Co innan vi gick vidare till sushirestaurangen