SxSWi Dag 2: Låååååååånga köer, bra föreläsningar och fler oväntade möten

IMG_4314
IMG_4314

Note to self: när du är ny på ett ställe, hooka alltid upp med en grym taxichaffis. Ni vet, en kille som "vår" Teddy. När han plockade upp oss i morse strax före klockan 9, hade han jobbat heeeela natten på grund av ett fruktansvärt åskoväder. Det pågick i timmar och regnet vräkte ner. Ärligt talat var det faktiskt lite läskigt... Medan vi sussade gott (nåja...) i våra varma och sköna sängar, hade Teddy "evakuerat" överförfriskade kroggäster från det hällande tropiska åskregnet. Och sedan väntat in vår morgonskjuts, innan han fick åka hem och sova. Vilken hjälte!

Dagens första föreläsning kl 9.30"Storytelling and breaking througt the noise" var efterlängtad. Snacka om antiklimax när vi anlände till adressen och möts av en kö som ringlar runt hela byggnaden: ja, runt hela byggnaden, kvarter efter kvarter. Fullkomligt galen syn en tidig söndagsmorgon i Austin... Vi köade en kort stund, innan vi fattade att det var kört. Bu för det (med facit i hand var det kanon, men det förstod vi inte då...)

IMG_4316
IMG_4316

Håglösa vandrade vi planlöst vidare, utan riktning och mål. Ganska snabbt insåg vi att det var frukost som saknades. Efter en vända till den franska frukostcrépeshimlen, inklusive café latte och juice, begravde vi oss i det gigantiska SxSW-programmet för att revidera planen för dagen. Mot Four Seasons!

IMG_4331
IMG_4331

Yes, vi fick plats. Och vi blev fullkomligt golvade av en "mind blowing" paneldebatt som även integrerades med en öppen publikdialog under ämnet "The Secrets of Generation Flux". Vilket nöje att få möta och dela erfarenheter med ödmjuka världsstjärnor: Robert Safian, Editor & Managing Director på Fast Company, Padmasree Warrior (coolaste namnet!) som är CTO på Cisco Systems och Troy Carter, CEO och grundare på Atom Factory. En föreläsning som helt klart har förändrat våra tankar, fött nya idéer och kommer stanna kvar länge länge.

Höga av endorfiner (eller vad det nu är som händer i kroppen å knoppen när nya insikte börjar bubbla runt), bestämde vi oss för att sitta kvar och lyssna på nästa föredrag i samma lokal. Wow, ännu ett lyckokast. Under titeln "The Secret Dangers of Online Influence Marketing", fick vi följa och vara delaktiga ytterligare en magisk dialog mellan Ekaterina Walter, Senior Social Media Strategist på Intel, Debra Kaye, CEO på Lucle Consulting, Jure Klepic, Social Media Innovator & Strategist och Matt Hixton, CEO på Tellagence. Konklusion: oavsett var i världen vi befinner oss, oavsett storlek på varumärke och community, står vi alla inför samma utmaningar. Till syvende och sist handlar det om enkla, basala, mänskliga behov: det enda som betyder något i det långa loppet är personliga relationer. (precis det som vi på Love at work använder som definition på PR).

IMG_4338
IMG_4338

Huvudet fullt av intryck och nya tanker, idéer att förverkliga och heeelt oförmögna att ta in nya intryck... Bäst att mellanlanda på en uteservering, i solen. Här bekantade vi oss med Gigi från Los Angeles och med en för oss helt ny drink: Michelada, en bloody mary med öl. Fullkomligt magiskt!

IMG_0549
IMG_0549

Ännu en låååång kö. Superlång. Men denna gång var det lugnt tack vare  5000 platser i stora föreläsningssalen. Natan Silver, superkändis i USA efter att ha förutspått utgången av det amerikanska valet med 98% säkerhet, stat för stat. Intressant, läskigt och samtidigt sjukt enkelt på nåt märkligt sätt.

IMG_4371
IMG_4371

Dagen avrundade vi med ännu en magisk paneldialog mellan Joichi Ito, Director på MIT Media Lab, Kevin Rose, Venture Partner på Google Ventures, John Perry Barlow, Co-Funder på Electronic Frontier Foundation och Colin Raney, Location Director på IDEO. Inspirerande är liksom att förminska känslan och effekten av dagens kanske bästa session. Vi konstaterar att man ska låta den lyckosamma slumpen vara med och forma tillvaron så mycket som möjligt. Det är liksom där det händer, i de oväntade, oplanerade mötena mellan människor och idéer.

IMG_4381
IMG_4381

Ingen taxi så lång ögat kan nå och en tid att passa. Då fick det bli pedicab till kvällen SWESxSW-meet up på Grackle. Jesus Maria, va han fick cykla... Det dåliga samvetet gnagde i oss...

IMG_4383
IMG_4383

Mat, mingel och lokal öl. Äntligen fick vi äta riktigt bra food truck-mat, Austins specialitet. Just denna food truck ägs och drivs av en top chef-vinnare (eller, det sägs så i alla fall). Sanningen är den att vi aldrig ätit godare ribs, ever! Köttet ramlade av benet och Lars, han grät av lycka. Allt toppades av en mild kvällssol på världens coolaste uteservering och sköna samtal med sköna människor. Hoppas vi ses imorrn igen.

IMG_4386
IMG_4386
IMG_4391
IMG_4391