Skoogs bygger nytt landmärke i Piteå: Projekt Träkronan

Träkronan_flygbild_RGB
Träkronan_flygbild_RGB

Äntligen så får vi prata om ett av våra mest spännande projekt, Träkronan i Piteå, där vi jobbar tillsammans med Helikopter för att ta fram all kommunikation och PR kring satsningen.

Bakom Träkronan står Skoogs-koncernen, de satsar 300 MSEK i utvecklingen av en ny stadsdel kring gallerian Småstaden, mitt i centrala Piteå. Mest spektakulärt blir det imponerande landmärket, den intressantaste byggnaden längst hela Norrlandskusten.

–Skoogs hjärta klappar för Piteå. Nu investerar vi för framtiden och gläds åt att tillsammans med Piteå Kommun utveckla staden till en ännu mer attraktiv plats att mötas, bo och leva på, säger Christina Skoog, VD, Skoogs Fastigheter AB.

http://www.youtube.com/watch?v=qAB3bjyY-Rg

Vi har jobbat hårt den senaste månaden med strategi och produktion av kommunikation och PR gällande lanseringen, och i lördags var det äntligen dags att berätta för Piteåborna (och resten av världen) om projektet. Det kändes viktigt för alla inblandade att göra lanseringen till en folkfest, det är för Piteå satsningen görs - därför genomfördes lanseringen i form av en kvartersfest på Småstaden i Piteå - det bjöds på korv och glass till barnen och själva presentationen gjordes på en stor scen mitt i Småstaden. Presentationen gjordes av projektägarna Skoogs tillsammans med Alessandro Cardinale, BSK Arkitekter och Stefan Ruda från Ruda Solutions, med på scen fanns också representanter från Piteå kommun samt Piteå Presenterar och Swedish Lapland Tourism.

Lite bilder från kvartersfesten och presentationen

[gallery link="file" columns="2"]

Läs mer om Träkronan online i Piteå-Tidningen, Kuriren, Fastighetsvärlden eller analogt i Dagens Industri idag!

Nu ser vi framåt och påbörjar det långsiktiga arbetet med Träkronan!